top of page
Zoeken

Kaarsen accessoires: The ins & outs

Bijgewerkt op: 7 nov. 2022

Ben jij een echte kaarsenliefhebber? Dan wil jij vast het maximale uit je kaarsen halen. Dit kan met behulp van een paar handige instrumenten. Wellicht heb je een van deze accessoires wel eens voorbij zien komen, maar weet je niet precies waarvoor je deze gebruikt. Geen zorgen, wij vertellen je de ins and outs!


Kaarsendover

Het is beter je kaarsen niet uit te blazen, maar te doven! Een kaarsendover (ook wel kaarsenstok of domper genoemd) is een mooie optie. Allereerst zorgt de dover voor een minimale rookontwikkeling bij het uitblazen van je kaars. Je wilt namelijk geen rook inademen (ook al vinden sommige dit lekker ruiken). De nagloeiende uitgeblazen lont kan fijnstof zoals roet bevatten. Fijnstof kan leiden tot astma of andere luchtwegproblemen.

Ook wil je niet dat de was alle kanten op spat bij het uitblazen van je kaars. Gebeurt dit toch, dan delen wij een paar handige tips hoe je kaarsenwas het makkelijkst kan verwijderen.


Wick Dipper


Een nog betere manier voor het doven van je kaars, is het onderdompelen van de lont in de gesmolten kaarsenwas. Je elimineert hierbij de rookontwikkeling helemaal en dus ook het vrijkomen van (meer) fijnstof. Blaas jij je kaars uit, dan is de kans groot dat je ook de lont omblaast. Hier heb je geen last van wanneer je gebruik maakt van een wick dipper. Met dit instrument dompel je de lont heel even onder de warme was en positioneer je deze weer op z’n plek. Zo blijft je kaars mooi recht branden, omdat de lont altijd gecentreerd blijft.


Wick dipper instrument om kaarsen te doven
Wick Dipper

Wick Trimmer


Maak er een gewoonte van om je lonten mooi kort te houden. Op deze manier zorg je ervoor dat je kaars mooi lang mee gaat en ook een rustige vlam behoudt. Je wilt namelijk geen dansende vlammen die stukjes roet de lucht in katapulteren. Wanneer knip je een stukje van de lont af? Net voordat je je kaars weer wilt branden. Gebruik hiervoor deze handige Wick Trimmer.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit om je kaarsen mee te doven? Je zou voor een van bovengenoemde items kunnen gaan. Of je kiest voor een set. Tip: erg origineel om cadeau te doen! Ook staat deze set gegarandeerd chic in elke interieur. Functioneel, maar ook zeer stijlvol!


mat gouden kaarsenschaar
Wick trimmer


Vindt hier onze top 3 kaarsen accessoires sets:

Hoe maak jij je kaarsen uit? Blazen, doven, buigen of knijpen?28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page