top of page
Zoeken

Een geurkaars die naar pepernoten ruikt


geur pepernoten kaars raapzaadwas

Breng de geur van pepernoten in je huis met deze kaars. Want Sinterklaas is weer in het land! Wat een gezellige tijd is dit weer. Het lijkt altijd wel dat vanaf het moment dat de Sint in het land is de echte herfst ook begint. Het is opeens een stuk kouder en het gaat harder waaien (arme Pieten). Dat doet mij trouwens denken aan mijn favoriete sinterklaasliedje van vroeger, ken je deze nog?


Hoor de wind waait door de bomen Hier in huis zelfs waait de wind Zou de goede Sint wel komen Nu hij 't weer zo lelijk vindt Nu hij 't weer zo lelijk vindt Ja hij rijdt in donk're nachten Op zijn paardje o zo snel Als hij wist hoezeer wij wachten Ja gewis dan kwam hij wel, ja gewis dan kwam hij wel


Hoor wie stapt daar kind'ren, hoor wie klopt daar kind'ren

Hoor wie tikt daar zachtjes tegen 't raam

'T Is een vreemd'ling zeker, die verdwaald is zeker

'K Zal hem gauw eens vragen naar zijn naam

Sint Nicolaas, Sint Nicolaas, breng ons vanavond een bezoekEn strooi dan wat lekkers in één of and're hoek

Maar, hebben wij dan speciaal een geurkaars gemaakt die echt naar pepernoten ruikt? Eerlijk gezegd, nee! Want wij hadden deze geurkaars van raapzaadwas al in ons assortiment. Maar geloof ons, hij ruikt echt naar pepernoten. Nieuwsgierig over welke kaars wij het hebben? Onze XL Kashmir Chai geurkaars. Wij vonden altijd al dat deze kaars ook wel een beetje naar pepernoten ruikt. Daarom gingen wij op onderzoek uit om om er achter te komen wat voor kruiden er nou precies in pepernoten zitten. Laat dit nou heel erg overeenkomen met de Chai kruiden.


chai geurkaars

Welke kruiden zitten er in pepernoten? kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom

En uit welke kruiden bestaat de Chai-kruidenmix? kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en peper

Heel veel overeenkomsten. In beide zit kaneel, gember, kruidnagel en kardemom. Wij vinden deze kruiden heerlijk, en vooral in de winter. De hartige en zoete kaneel geur, rijke aromatische kruidnagel in combinatie met kardemom, verrukkelijk!Ben je gek op de kruiden die in Chai en Pepernoten zitten? Dan hebben wij ook nog een leuke tip voor je! De Gouden Kat heeft hele lekker Sinterklaas thee. Er zitten onder andere de volgende kruiden in: rooibos, zwarte peper, citrusschil, kaneelstukjes, gember, aroma en Kardemom. Je kunt de thee bestellen via onderstaande link. Super lekker!

Ik zou zeggen, steek een kaarsje aan, zet wat pepernoten op tafel, en geniet van dit moment! Het is maar eens per jaar Sinterklaastijd ;-)

56 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page