top of page
Zoeken

Tips voor het hergebruiken van je kaars glas

Bijgewerkt op: 17 okt. 2022

Vind je het zonde om het glas weg te gooien? Dan hebben wij voor jou een aantal tips om je kaars glas een nieuw leven in te blazen. Eerst moet de kaars volledig opgebrand zijn en weer afgekoeld tot kamertemperatuur. Om het glas schoon te krijgen kun je de lege kaars het beste voor 1-2 uren in de vriezer plaatsen. Daarna kun je de overgebleven was er gemakkelijk met een mesje uitbreken. Vervolgens kun je het schoonmaken met keukenpapier of zeep en warm water. Gezien onze kaarsen van raapzaad was zijn gaat dit heel gemakkelijk. Eventueel kun je het label er nog afpellen, maar met label zijn ze ook leuk!


Geen vriezer? Verwarm het kaars glas au bain-marie zodat de overgebleven was smelt. Je kunt het nu gemakkelijk met keukenpapier schoon maken.


Zie hier onze tips:


Bureau organizer

Zet het glas op je bureau zodat je er pennen en potloden in kunt bewaren. Om het glas nog een beetje op te leuken zou je het ook kunnen versieren met kraaltjes of pareltjes.


hergebruiken kaars glas pennen


Make-up organizer

Het glas heeft een mooi formaat om allerlei makeup artikelen in te bewaren. Oogpotlood, mascara of al je lippenbalsems kunnen hier mooi in.


Wattenstaafjes

Hartstikke handig om je katoenen wattenschijfjes of wattenstaafjes in te bewaren. Zo blijft alles netjes bij elkaar en het ziet er ook nog eens leuk uit.


hergebruiken kaars glas wattenstaafjes

Haarelastiekjes

Welke vrouw kent het niet, altijd op zoek naar een haarelastiekje. Dat is verleden tijd met deze opbergtip;) Het kaars glas is perfect om een heleboel haarelastiekjes in te bewaren.

hergebruiken kaars glas elastiekjes

Groene vingers?

Houd je van planten en heb je groene vingers? Dan is dit misschien wel de leukste tip die wij hebben. Doe wat verse potgrond in het potje samen met zaadjes en zo kun je je eigen plantje kweken. Basilicum bijvoorbeeld. Maar ook een cactus plant zou leuk staan.


hergebruiken kaars glas planten


Ingrediënten keuken

Heb je het deksel bewaard? Dan kun je het glas ook gebruiken voor allerlei verschillende soorten ingrediënten zoals suiker, kruiden of een ander ingrediënt. Je zou ook een ander label op het glas kunnen plakken zodat je weet wat er in zit.


Lantaarn

Ons laatste idee is om er een lantaarntje van te maken. Je kunt het glas mooi opschilderen of het gewoon zo laten. Waxinelichtje er in, en je hebt een gezellig sfeerlichtje!


22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page