top of page
Zoeken

Hoe zorg je ervoor dat je geurkaars langer mee gaat?

Bijgewerkt op: 28 okt. 2022

Wanneer je net een nieuwe geurkaars hebt gekocht, bij Scent of Sonder (THANKS) of ergens anders, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Wij helpen je graag met het geven van tips zodat jij zo lang mogelijk van je kaars kunt genieten. Hiervoor raden wij je aan om onderstaande stappen te volgen:


Laat de bovenste laag was helemaal smelten

Als je een kaars brandt moet de bovenste was laag helemaal gesmolten zijn voordat je de kaars dooft. Dit is vooral de eerste keer dat je de kaars brandt heel belangrijk. Doe je dit niet, dan krijg je een diepe krater in je kaars, ook wel ‘tunnel’ genoemd. Wanneer je de bovenste laag niet helemaal laat smelten dan is de kans heel groot dat je kaars oneven opbrandt en er kaarsenwas aan de zijkant van het glas blijft zitten. Het klinkt misschien niet logisch, maar als je wilt dat je kaars langer mee gaat, moet je hem langer laten branden. Aanbevolen is dat je ze per keer ongeveer 2 tot 3 uren laat branden zodat de bovenste laag gesmolten is.

Trim de lonten

Het tweede advies is ‘trim de lonten’ elke keer voordat je de kaars aansteekt. Wanneer je dit niet doet heb je de kans op “mushrooming”. Yes, dat lees je goed ;) En we hebben het niet over paddestoel plukken, maar het kan wel zijn dat wanneer je de lont niet knipt, hij op een paddestoel gaat lijken. De kaars brandt wild en de opgehoopte roet kan dan alle kanten uit spatten. Dit komt de geur van je kaars niet ten goede. Daarnaast ziet het er niet mooi uit omdat er zwarte vlekken op je kaars kunnen komen. Trim de lont tot ongeveer 5mm af voordat je de kaars aansteekt. Hiervoor kun je een speciale lonten trimmer gebruiken.


Bestel hem hier.


Laat je kaars helemaal afkoelen voor je hem weer aansteekt

Ook deze tip zorgt er voor dat je kaars evenredig afbrandt. Daarvoor is het belangrijk dat je de kaars eerst helemaal laat afkoelen en stollen voordat je hem weer aansteekt.


Geurkaars tips branden

Plaats je kaars niet in de wind of naast een ventilator

Wanneer je de kaars naast bijvoorbeeld een ventilator zet, is de kan groot dat hij oneven brandt. Je hebt dan weer de kans dat er een krater in je kaars komt of dat de zijkanten niet goed opbranden. Het beste zet je de kaars op een plek waar het goed kan branden zonder onderbroken te worden door wind of een ventilator.


Meer tips? Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief. De inschrijflink vind je onderaan op onze home-pagina.


30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page