top of page
Zoeken

Hoe je aromatherapie kunt gebruiken om je stemming te verbeteren

Bijgewerkt op: 16 okt. 2022

Wist je dat er bepaalde geuren zijn die je stemming doen veranderen? Dit noem je aromatherapie. Aromatherapie kun je gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren. Geur beïnvloedt namelijk je lichaam en geest. Veel mensen gebruiken dan ook kaarsen als een vorm van aromatherapie.

Wil je uitvinden hoe je het gebruik van geuren kunt gebruiken in je self-care routine? Wij hebben een korte handleiding gemaakt hoe je dit kunt toepassen om je gemoedstoestand te verbeteren.

Welke geuren beïnvloeden je humeur?

Elke geur kan invloed hebben op je humeur. Geuren die gekoppeld zijn aan bepaalde emoties of herinneringen vergeet je vaak nooit meer. Zodra je deze bepaalde geur weer ruikt, waan je je weer in het moment. Zo denkt mijn vader elke keer als hij een nieuw pak koffie opent aan zijn moeder die vroeger koffie aan het malen was met een koffiemolen in de keuken. Hij ziet haar daar nog staan en waant zich weer helemaal in dat moment.

Sommige specifieke geuren, is bewezen, hebben echter een nog groter effect op je gemoedstoestand. Lees hieronder wat bepaalde geuren met je gemoedstoestand kunnen doen.

lavendel geur

Lavendel

Er is veel onderzoek gedaan naar de geur lavendel. Waarschijnlijk kennen veel van jullie het wel en gebruik je het ook wel eens in een warm bad. Maar lavendel schijnt een ontzettend ontspannende werking te hebben. Lavendel werkt kalmerend. Daarnaast ruikt het ook nog eens hartstikke lekker!


Citrus

Het is gebleken dat veel mensen zich gelukkig, gemotiveerd en energiek voelen wanneer ze citrus geuren ruiken. Wanneer je moe bent en wat mentale kracht nodig hebt voor het uitvoeren van bepaalde simpele taken kan de geur van citrusvruchten zeker helpen.

aromatherapie citrus geur

Vanilla

Een heerlijke zoete geur. Er bestaan ontzettend veel geurkaarsen met deze geur. Maar het is een hele speciale geur als je kijkt naar het geluksniveau. Een studie heeft aangetoond dat vanille gevoelens van blijdschap en ontspanning verhoogd. Altijd goed toch?

Mirre

Mirre is een opwekkende geur. Het is bekend dat de kalmerende geur van mirre een negatieve stemming kan opheffen. Door deze geur voel je jezelf meer in balans en daarnaast kun je jezelf op spiritueel gebied meer verlicht voelen.

Eucalyptus

Deze geur werkt activerend. Weet je het even niet meer of kun je je niet concentreren tijdens het studeren of werken? Een kaars branden waar eucalyptus in zit is dan een goed idee.


Eucalyptus aromatherapie geur

Welke geur heeft een goed effect op jou?

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page