top of page
Zoeken

Geurkaarsen zonder paraffine

Bijgewerkt op: 16 okt. 2022

Er komt steeds meer vraag naar kaarsen zonder paraffine. Hier zijn 2 grote redenen voor. De eerste is dat mensen zich steeds meer bewust worden van een duurzame milieuvriendelijke levensstijl, en de tweede is het belang van self-care. Gelukkig komen er steeds meer gezondere en milieuvriendelijke alternatieven op de kaarsen markt.

Geurkaarsen zonder paraffine
Maar waarom kaarsen zonder paraffine kopen? Daarvoor moet je wat meer weten over paraffine. Paraffine komt uit de olie-industrie en ontstaat bij het raffineren van ruwe olie. Het wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt, zoals voor kaarsen, als omhulsel van kaas, maar ook in bijvoorbeeld cosmetica gebruiken ze soms paraffine. Een positieve eigenschap voor veel producenten is dat het kleur- en geurloos is.

Waarom zijn kaarsen met paraffine slecht voor jezelf en het milieu? Wanneer je kaarsen brandt kunnen er giftige stoffen vrijkomen zoals benzeen en tolueen. Deze kunnen irritaties veroorzaken bij de luchtwegen. Vooral als je longproblemen hebt zoals bijvoorbeeld astma, is het beter geen paraffine kaarsen te branden.


Wat is een goed alternatief?

Raapzaad was kaarsen (zoals deze) zijn veel beter voor het milieu. Ze zijn 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en duurzamer. Raapzaad was komt van de raapzaad plant. Deze worden voornamelijk verbouwd in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Omdat het uit Europa komt dus een meer milieuvriendelijke keuze met een lagere ecologische voetafdruk. Vooral in vergelijking met andere geïmporteerde planten was zoals kokos, soja en palm was. Deze moeten vaak een veel langere weg afleggen.


“Dus wanneer je op zoek gaat naar kaarsen, probeer weg te blijven van de paraffine kaarsen en voor een meer natuurlijke variant te gaan zoals raapzaad was”


43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page